+90 505 883 30 25
Haberler
Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazar’ı Açılıyor

Kayseri İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile 2013 yılında kurulan ve mevsimlik olarak hizmet veren Kocasinan %100 Ekolojik Pazarı, Erciyesevler Mahallesi’nde 8 Ağustos’ta   sezonu açıyor, Pazar, 9. yılında da tüketicilere temiz, güvenilir ve sertifikalı organik ürünler sunmayı amaçlıyor.

45 üretici 700 dekar alanda organik üretim yapıyor

Ekolojik tarımı yaygınlaştırmak; üreticiyi örgütlemek, teşvik etmek, pazarlama sorununu çözmek ve paralelinde tüketiciyi bilinçlendirmeyi amaçlayan Kapadokya Organik Tarım Üreticileri Birliği Derneği çatısı altında topladığı üreticilerle birlikte 9 ilçede 700 dekar alanda  30 çeşit üründe geçiş 1, geçiş 2 ve organik sertifikalı üretim yapıyor. Bu üreticilerin tamamı %100 Ekolojik Pazar’a ürünleriyle katılıyor.

Kayseri Kocasinan %100 Ekolojik Pazarı yerel yönetimler ile STK işbirliğinin güzel bir işbirliği örneğidir. KAPTAR Derneği  ve Kocasinan Belediyesinin işbirliğinde yönetilen ve tüketicilere organik ürünleri en kısa ve ucuz yoldan sağlayan bu modelin yaygınlaşmasını temenni ediyor, her pazar Kocasinan  Erciyesevler pazarında açılacak olan organik pazarımıza tüm tüketicilerimizi bekliyoruz. 


Güvenilir gıda için organik tarım desteklenmeli

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, her yıl en az 3 milyon kişi pestisit zehirlenmesine maruz kalmaktadır. Her yıl büyük çoğunluğu tarım sektör çalışanlarının oluşturduğu 20 bin kişi yanlış pestisit uygulamaları nedeniyle ölmektedir.

Kullanılan kimyasalların gıdada bıraktığı kalıntılar vücudumuza alınarak birikmektedir. Biriken kimyasallar kanser, üreme bozuklukları, hormon dengelerinde bozukluklar, bağışıklık sistemi sorunları, sinir sistemi rahatsızlıkları (beyin gelişiminde zarar, depresyon, konsantrasyon bozukluğu vs ), alerjiler, astım gibi birçok sağlık sorununa sebep olabilmektedir.

Sağlıklı, güvenilir gıda hakkımızı korumak ve doğanın sürdürülebilirliğini sağlamak için organik tarım ve organik ürünler desteklenmelidir.


Copyright © 2016 KAPTAR Tüm hakları saklıdır. Web tasarım medyatör

KAPADOKYA ORGANİK TARIM ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ