+90 505 883 30 25
Haberler
KAPTAR DERNEĞİ ÜYELERİ ÖDÜLE DOYMUYOR
DÜNYA GIDA GÜNÜNDE   KAÇEM BİR ÖDÜL DAHA ALDI 

Dünya Gıda Günü her yıl farklı bir temayı ele alıyor ve o tema kapsamında ülkemizde başarı örneği olmuş kurum veya kişiler, o yılın teması çerçevesindeki katkılarından dolayı ödüllendiriliyor. Bu yıl da “Sağlıklı Beslenme ile Açlığa Son Verilmiş Bir Dünya” teması kapsamında FAO, Tarım ve Orman Bakanlığı ve TÜGİS tarafından ödüller takdim edilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanlığı ilk ödülü, Kayseri’de 40 yıldır ailesiyle birlikte çalışan, güvenilir gıda üretiminde ve kooperatifçilik konusunda başarılı çalışmalara imza atmış bir çiftçi olan Fatma Andaç’a vermiştir. Fatma ANDAÇ Kaptar Derneğinin üyesi olup, Kayseri’de, ata tohumlarının tadı ve aromasıyla organik tarım metotlarını bir araya getirerek kimyasal kalıntı içermeyen, izlenebilir, güvenilir gıda ürettiği gibi, 2017 yılında solucan gübresi üretimine başlayarak, sürdürülebilir tarım adına kendi gübresini kendisi üreterek girdisini kendi imkânlarıyla sağlamış başarılı kadın çiftçilerimizdendir.

Fatma Andaç başkanı olduğu, “Kadın Çiftçiler Ekolojik Eğitim ve Üretim Merkezi Girişimci Üretim ve İşletme Kooperatifi” bünyesinde üretilen reçellerin ve salçaların da ham maddesini temin ediyor ve bu ürünlerin Kayseri’de kurulan organik pazarda tüketiciye aracısız bir şekilde ulaşımını sağlıyor. 

Copyright © 2016 KAPTAR Tüm hakları saklıdır. Web tasarım medyatör

KAPADOKYA ORGANİK TARIM ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ DERNEĞİ